Skip to content
Monday 13 July 2020 Van en voor eigenaars en liefhebbers van de Alfa 155. Opgericht 4 juni 2009.contact

1.9 TD

juni 4, 2009 by WhizzMan

United Kingdom  België / Belgique  Danmark  Deutschland  España  France  Ελλάδα  Ireland  Italia  日本  Nederland  Norge  Österreich  Portugal  Schweiz / Suisse / Svizzera  Suomi  Sverige

De TD is voorzien van een Fiat 1.9 liter 4 cilinder motor met 8 kleppen. De uit de Fiat Tipo afkonstige motor is nog van het type met een mechanische brandstofpomp en indirecte injectie.

De TD werd geleverd met het basis interieur en werd gezien als instapmodel in de meeste landen waar hij is geleverd. Het motorblok levert in de 155 met 90 PK het minste vermogen van alle uitvoeringen en er zijn er nog maar weinig over in Nederland.

Hoewel dieselmotoren de reputatie hebben veel langer mee te gaan dan benzinemotoren, zijn de 8V benzinemotoren die in 155 geleverd zijn zo goed, dat ze uiteindelijk de meeste diesels hebben overleefd. Hoge kilometerstanden bij de TD zijn niet echt bekend; exemplaren die meer dan 300.000 km hebben gehaald, zijn zeldzaam, maar het kan wel (Lees meer ...) als je kijkt naar andere auto's waar dit zelfde motorblok in is geplaatst. Omdat er relatief weinig zijn verkocht in Nederland is het lastig om een goed beeld te krijgen hoe betrouwbaar ze feitelijk zijn.

Het brandstofverbruik is hoger dan dat van moderne direct ingespoten diesels en het aanschaffen van een TD uit economische overwegingen is iets, wat vooraf goed dient te worden doorgerekend.

Aandachtspunten

Bijgeluiden, olieverbruik en overmatig roet of blauwe rook in de uitlaatgassen zijn redenen om de auto aan een nader onderzoek te onderwerpen.

De turbo, drijfstangen (bovenste lagers) en de koppakking zijn zwakke punten van de TD.

アルファロメオ 155 @ http://www.alfa155club.eu 

©2009 Alfa 155 Club
AdaptiveThemes